GLÖM INTE KUDDEN

GLÖM INTE KUDDEN

GLÖM INTE KUDDEN

Hur ska du kunna sova gott i sommar värmen?

Jensen Tempsmart™ Pillow.

Jensen TempSmart™ Pillow är en kudde som du kan forma precis som du vill. Den har också en temperaturreglerande effekt som aktivt balanserar de temperaturförändringar som kan störa din sömn. Den innovativa teknologin innebär att flera miljoner mikrokapslar konstant anpassar sig efter hudens klimat genom att absorbera, lagra och frigöra överflödig värme. Mikrokapslarna ger därmed ett skydd mot överhettning och svettning samt frossa till följd av kyla och håller dig hela tiden inom komfortzonen.

Jensen TempSmart™ Pillow är idealisk för alla som har problem att hålla en jämn temperatur hela natten. Kudden tål maskintvätt i 60° samt torktumling.

Kudden är viktig, och tänk på att kuddens uppgift är att fylla ut tomrummet mellan axlar och huvud. Den bör därför varken vara för hög eller låg. När vi pratar om rätt liggställning tänker vi ofta i förhållande till ryggen. Den ”glömda” delen av ryggraden, nacken, är väl så viktig att ta hänsyn till. Fel ställning här påverkar resten av ryggen. En kudde med rätt tjocklek kan framhäva en bra madrass, samtidigt som fel kudde kan göra det motsatta.

Vi är skapta olika, och det betyder att vi inte alltid kan använda lika hög/låg kudde utan den bör anpassas efter varje person, vilket är möjligt med Jensens höjdanpassningsbara kuddar.

SOVRUMSMILJÖN ÄR VIKTIGARE ÄN DU TROR

TEMPERATUR: VI SOVER BÄST VID 16-18°. LUFT: REN OCH FRISK LUFT

LUFTFUKTIGHET: CA 45- 55% LJUS: SÅ MÖRKT SOM MÖJLIGT. LJUD: SÅ TYST OCH LUGNT SOM MÖJLIGT.

LOGGA UT INNAN DU LÄGGER DIG.

 

Att läsa mail, surfa, eller kolla dina sociala medier innan du skall sova kan ge dig sämre sömnkvalitet. Det kraftiga ljuset från skärmen undertrycker produktionen av ett viktigt sömnhormon – det som ser till så att vi blir trötta. Sömnstudier visar på ett tydligt samband mellan användning av skärmar och insomni, alltså sömnlöshet.

Sömnrelaterade problem kan orsaka koncentrations-problem, nedsatt inlärningsförmåga och hyperaktivitet. Forskning visar att för lite sömn går ut över barnens prestationer. Det är viktigt att barn får tillräckligt med sömn för att de skall orka fungera optimalt i vardagen.