Sängkonsultation

Sängkonsultation

BOKA EGEN SÄNGKONSULTATION UTANFÖR VÅRA ÖPPETTIDER

Trots Covid-19 kan vi erbjuda trygga besök i butiken.

Vi har stora rymliga lokaler och aldrig någon trängsel. Vår butik håller öppet som vanligt. För dig som önskar så erbjuder vi möjligheten att boka sängkonsultation utanför våra ordinarie öppettider. Detta för att du ska känna dig trygg i att inte behöva komma i kontakt med fler personer än nödvändigt under pågående pandemi

VI DRÖMMER OM ATT FÅ HJÄLPA DIG ATT SOVA GOTT

Tycker du att det kan vara svårt att hitta rätt säng? Låt oss hjälpa dig genom en kostnadsfri sängkonsultation! Vår erfarna och kunniga personal ger dig rådgivning för att hitta den optimala sängen för just dig. Vi går igenom dina behov och önskemål och utifrån det provar vi sedan ut en säng som matchar dina kriterier. Allt för att du ska få en skön sömn i många år framöver.

Vad ska jag tänka på när jag behöver ny säng? Det kan vara skönt att vara lite förberedd själv innan vi möts i butiken, här ger vi några tips till dig som ska välja säng.

Rätt säng är A och O för att få en god natts sömn. Annars orkar man inte med vardagen och kan till och med bli sjuk. Men vad behöver man för säng för att sova gott? Ja det är högst individuellt, men det som gäller för alla är att aldrig kompromissa kring valet av produkter, eftersom det har stor inverkan på din nattsömn. Det är viktigt att du känner efter ordentligt om sängen ger det stöd du behöver, och såklart att den är skön – tänk på att vi sover i genomsnitt 26 år av våra liv!

1. Hur tänker man om man delar säng?

Om madrassen är för både dig och din partner bör ni prova ut den båda två. Är ni olika långa och väger olika mycket kanske ni ska ha två olika madrasser, med olika hårdhet/mjukhet. Har du ryggproblem bör du ta upp det med oss på plats i butiken för att få guidning.

2. Spelar sovställning någon roll?

Sover du på sida, rygg eller mage? Din sovställning spelar nämligen stor roll för valet av säng. Sover man mycket på sidan så behöver man en säng där axel och höft kan sjunka ner, för att ryggraden ska vila så rakt som möjligt. Sover man oftast på rygg är det viktigt att sängen ger dig bra stöd i svanken. Att sova på mage är inget som rekommenderas då det är svårt för kroppen att ligga helt avslappnad då. Kan man inte ändra på det så får man leta efter en säng som ger bra stöd under höften samt en kudde som samverkar bra med sängen.

3. Är det viktigt att provligga sängar?

Att hitta rätt säng är jätteviktigt. Sängen ska ge rätt stöd och avlastning. Ta därför av dig ytterkläderna och skorna och ta god tid på dig när du provar sängen. Lägg dig i samma ställning som du skulle göra om du var hemma. Var inte stressad, utan ligg ner i sängen i lugn och ro, känn efter och fundera. Framförallt låt vår kunniga personal på plats i butiken hjälpa dig!

4. Är du allergisk?

Om du är allergisk bör du väga in det i valet av både madrass, kudde och täcke. En skummadrass kan vara bästa alternativet tillsammans med en kudde i syntetmaterial istället för dun. Prata med personalen i butiken så visar vi dig alternativen.

5. Hur undviker man fukt i sängen?

Under natten svettas vi, alla gör det – även om man inte tror det – mer eller mindre. För att undvika att madrasserna blir fuktiga ska du alltid investera i ett bra madrasskydd till din säng. Även kudden och täcket ska tvättas enligt tvättråden att de ska hålla längre. Det finns även madrasser och sängkläder som gör att man svettas mindre och suger upp fukt bättre än andra. Till exempel så är latex ett material som andas bra. 

6. Om barnen sover i sängen?

Om du har barn som sover mycket i din/er säng är det en bra idé att välja en extra bred madrass så att alla får plats. Du kommer förmodligen ångra dig om du köper en som passar bara dig och din partner och ni sedan får trängas med barnen om nätterna. Att sängen ger möjlighet för avtagbart och tvättbart är en stor fördel för en familjesäng.

7. Är kudden viktig?

Kudden är lätt att glömma bort men den är jätteviktig för att nacken ska kunna befinna sig i samma position som resten av ryggen. Naturligtvis ska en kudde vara skön, men precis som med madrassen är det viktigt att prata med oss i butiken om man ska ha en mjuk eller hård, låg eller hög kudde. Vi rekommenderar att du prova kudden ihop med sängen på plats i butiken.

8. Vilken sängtyp passar mig?

Vad är ramsäng?

Ramsängen är lägre och nättare men går att få i olika storlekar. Den har oftast bara ett lager av fjädrar inuti och så en bäddmadrass som går att variera i höjd och mjukhet. Sängen passar den som vill ha en stabil säng med god sovkomfort, och till ett bra pris. Den kan stå direkt på golvet med ben eller placeras i en sängram.

Vad är ställbar säng?

Den ställbara sängen ger bättre komfort och går att anpassa till kroppen på ett annat sätt. Sängen kan höjas och sänkas i såväl huvudända som fotända, allt efter behov och önskemål. Spenderar man mycket tid i sängen är denna att rekommendera. Likaså om man snarkar då det kan dämpas av att man höjer upp huvudändan under natten.

Vad är kontinentalsäng?

Kontinentalsängen har flera lager av fjädrar inuti och ger därmed extra bra följsamhet, samt ingen skarv i mitten på dubbelsängen. Då den är djupare i sin fjädring än andra sängar minskar den trycket på kroppen och skapar en skön följsam känsla.

9. Hur ofta bör man byta säng, madrass och kudde?

Sängarna håller olika bra länge. Men kroppen förändras och dina behov förändras även om du trivs bra med sängen så bör du av hygieniska skäl i alla fall byta efter 15 till 20 år. Vad gäller bäddmadrass rekommenderas att man byter den var femte år ungerfär, både av komfort och hygieniska skäl. Kuddar bör du byta vartannat år, men det beror också på material och användning. Satsa på kvalitet som håller längre.

Har tipsen har varit till hjälp för dig och känner dig välkommen att boka in en kostnadsfri sängkonsultation hos oss? Boka en sängkonsultation nedan.

När du bokar vår kostnadsfria sängkonsultation tar du del av:

  • Kunnig och erfaren personal.
  • Kostnadsfri professionell rådgivning utifrån dina behov.
  • Ett brett utbud av kvalitetssängar i alla prisklasser.
  • Leverans och montering i egen regi.