LÅT OSS INSPIRERAS

LÅT OSS INSPIRERAS

LÅT OSS INSPIRERAS

Hösten är här och vi vill skapa snygga stilfulla hem att njuta i. Vilka är då de rätta trenderna att inreda efter? Vi svarar -Vilken stil som helst så länge den är din! Ett tema att ta hjälp av är Lugnande neutrala färger

Det skandinaviska uttrycket ger en varm och naturlig touch till en design eller ett utrymme. Färgerna i det typiskt skandinaviska uttrycket har den traditionella nordiska basen med vita och nästan vita toner som kompletteras av varmare, krämigare nyanser.

Vad menas med lugnande neutrala färger, och vad är egentligen skandinaviskdesign?

Vi förklara och ger inspiration.

Det här skandinaviska uttrycket ger en varm och naturlig touch till en design eller ett rum. Färgerna i det typiskt skandinaviska uttrycket har den traditionella nordiska basen med vita och nästan vita toner för varmare och krämigare nyanser.

Det finns en anledning till att så många människor över hela världen vill ha en äkta skandinavisk estetik i sitt hem. Från dämpade färger till minimalistisk design – en modern nordisk inredning är på något sätt både lugnande och hemtrevlig samtidigt som den är storslagen och imponerande. Denna grundpalett hjälper dig att skapa en äkta skandinavisk bas där du kan lägga till inslag av din egen personliga stil. Den passar också perfekt med blond ek, stenig keramik och gråa accentfärger.

Se den här paletten som en djup utandning. En solnedgång på midsommarafton. Mjuk sand under fötterna. En väldoftande chailatte. Vackra krukor som tillverkats för hand. Allt som är lugnt och fridfullt.

Varma neutrala färger

Titta närmare på den varmare änden av paletten där stänk av smörigt beige och mjuk karamell bjuder in till att sätta sig ner och mysa.

Lugnande grått

Låt dagen blekna till en grå ton. Det här är färgpaletten som bjuder in dig till ett lugnt rum där du kan lämna världen utanför.

Rapsgult

Passar perfekt med de neutrala nyanserna och ger din färgpalett en elegant värme.

Gröna lager

Lugnande lager som för tankarna till naturen. Dessa gröna nyanser spelar en viktig roll i alla paletter: från frodiga och klara till mer dämpade toner. De kompletterar vår längtan efter naturen.

Skapa din moodboard

 

Låt dig inspireras av vår färgpalett och skapa  en moodboard för att sätta stilen i ditt inredningsprojekt. Med en bra moodboard blir det enklare att definiera dina idéer och kommunicera dem till andra. Dessutom är det en rolig process som låter dig förverkliga dina inredningsdrömmar.

Ett bra sätt för att komma igång med en moodboard är att använda Pinterest. Där kan man nämligen fästa bilder digitalt på en personlig tavla. Pinterest innehåller dessutom massor av inspirerande bilder, filmer och varumärken som t.ex. vårt, vilket ger dig tillgång till ett ständigt flöde av inredningsidéer, trender och tips.

Våra inredare har många års erfarenhet av att arbeta med moodboards och ger gärna feedback på din. Bolla dina idéer med ett proffs och anpassa din moodboard efter feedbacken, så har du snart ett visuellt verktyg som tydligt visar riktningen för att lyckas skapa ett personligt uttryck i ditt hem.

-KONTAKTA VÅR INREDNINGSDESIGNER NEDAN