JULTIPS FÖR ALLA SINNEN

JULTIPS FÖR ALLA SINNEN

Några av våra käraste och mest långvariga minnen kommer ofta från små ögonblick av samhörighet; mysiga stunder med personer du tycker om.
Vi hjälper dig gärna att få ett mysigt hem i jul. Här följer några tips på hur du skapar en mysig julstämning för alla sinnen.

En julkrans

1. Gör den själv

Allt som krävs är lite ståltråd och lite trendigt material som eukalyptus-, pistasch- eller olivkvistar. Du skapar helt enkelt en cirkel av ståltråd (du kan också köpa en i en DIY-butik eller blomsteraffär) och fäster grenarna med ståltråd eller annan tråd. Och oroa dig inte – det vackraste är en personlig och ofullkomlig krans.

2. Häng den på väggen

Utnyttja befintliga spikar för att få den där härliga julkänslan även på väggarna. Tillför stämning och en hemtrevlig känsla i inredningen genom att byt ut någon av dina tavlor mot en krans.

3. Lägg den på bordet

Att använda naturmaterial på det dukade bordet är en stadigt växande trend. Din personliga krans är perfekt när du vill tillföra ett personligt och elegant blickfång i bordsdukningen

Krispiga Klenäter

RECEPT

 • 250 g mjöl
 • 65 g socker
 • 65 g smör
 • 1 ägg från frigående höns
 • 2½ dl ljummen mjölk
 • ¾ dl vispgrädde
 • ½ tsk ammoniumbikarbonat/dubblera mängden om du använder bakpulver
 • ½ tsk krossad kardemumma
 • Skalet från ½ ekologisk citron
 • ½ tsk frön från vaniljstång
 • Ister eller solrosolja för fritering

 

Blanda mjöl och ammoniumbikarbonat. Tillsätt alla andra ingredienser och knåda tills degen känns slät. Låt stå i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut degen så att den blir ca. 5–7 mm tjock. Skär ut rutor eller diamanter som är ca. 5 x 10 cm. Skär ett litet snitt i mitten av klenäten. Fritera i hett ister eller solrosolja tills de fått en gyllene färg, och kom ihåg att vända. Låt vila på hushållspapper (eller oljeabsorberande papper). Sikta florsocker över och servera.

Styling för långvariga minnen

Så kan du styla ditt hem för en mysig jul och skapa stämningen för långvariga minnen.

Gör det personligt

Fokusera på de små ögonblicken av samvaro med dina nära och kära i jul. Inred för komfort med mjuka möbler och styla med detaljer som kombinerar en personlig look med en välkomnande atmosfär.

Renodla stilen

Den traditionella julstilen ger ofta ett överbelastat intryck. Vi rekommenderar att du renodlar stilen och kombinerar det du har hemma med små, eleganta juldetaljer.

Tänk struktur och färg

Att välja en dämpad look innebär inte mindre plats för dina känslor. Tvärtom – en dämpad look med olika strukturer kan ge känslan av en visuell komfort som ger plats för perfekta små ögonblick.

 

Vi finns här för att hjälpa dig att skapa ett hem som passar din livsstil och personlighet. Våra inredare hjälper dig med alla projekt, stora som små. Utforska vår inredningstjänst här och starta en konversation med en inredare i dag.