BRA SÖMN ÄR NÄSTAN ALLT

BRA SÖMN ÄR NÄSTAN ALLT

BRA SÖMN

ÄR NÄSTAN ALLT

Du vet väl?.. Att sömn är en avgörande faktor för att vi skall kunna leva maximalt och njuta av livet.

Det är därför vi på SängComfort jobbar med flera ledande varumärken vars produkt är att ge människor både bättre och skönare nätter.

Nu vill vi lite information om vad som kan vara bra att tänka på om du vill sova bättre och vakna mer utvilad.

Sömn är en förutsättning för liv, ett livsviktigt tillstånd som varken människor eller djur kan leva utan. På kort sikt ger dålig sömn eller sömnproblem koncentrationssvårigheter och humörsvängningar och vi blir trafikfarliga. På längre sikt ger det sämre motståndskraft mot sjukdomar, påskyndar åldringsprocessen, tar bort vår energi och ger sociala konsekvenser.

 

Vi har olika sömnstadier som vi passerar under en natt. Det startar med insomningsfasen som följs av en djupare och djupare sömn. Det vi eftersträvar allra mest är att få minst 2 timmar djupsömn per natt. Får vi inte det under en tid, kommer det som vi nämnt att påverka oss negativt. Även om vi känner själva att vi sover hela natten, kan det vara att vi vänder oss alltför ofta i sömnen eller påverkas av andra faktorer som t.ex. ljud, vilket gör att vi faller ur djupsömnen och därför inte känner oss utvilade när vi vaknar på morgonen.

Sömnkvaliteten och sömnmönstret ändrar sig med åren vilket medför att kravet på en bra säng ökar med åldern. Det är också viktigt att de som är yngre tidigt får bra liggkomfortvanor som kan följa med upp i vuxen ålder och lägga en grund till ett bättre liv.

EN SÄNG SOM ÄR GJORD FÖR JUST DIG

 

Sängen skall också vara vacker att vila ögat på. Med skandinavisk formgivning, stor valfrihet i färger och tygkvaliteter och inbyggda tekniska lösningar blir en säng från SängComfort en möbel utöver det vanliga.

 

Erfarenhetsmässigt tar det lite tid för kroppen att anpassa sig till en ny säng. Grunden till detta är att muskler och leder anpassar sig till det nya underlaget. En förbättring av blodcirkulationen kan också göra dig lite varmare, då minskad tryckbelastning gör att blodcirkulationen ökar.