4 ENKLA SÄTT ATT FÖRNYA DITT UTERUM

4 ENKLA SÄTT ATT FÖRNYA DITT UTERUM

4 ENKLA SÄTT ATT FÖRNYA DITT UTERUM

Längtar du ut i grönskan? Vill du också har en härlig plats att sitta utomhus och njuta?

ANAMMA UTELIVET

Uterum som balkonger, altaner och terrasser har oändliga möjligheter att förbättra vardagslivet för alla, från de utåtriktade till de inåtriktade, men trots det är det inte ovanligt att de här potentiella fristäderna är glanslösa och underutnyttjade. Den goda nyheten är att du inte behöver en dyr totalrenovering för att få ut det mesta av ditt uterum. Med bara några små justeringar kan du ta uterummet från intetsägande till inspirerande och äntligen skapa ett uterum som du och din livsstil kommer att älska!

1. TÄNK TEXTIL

Från färgen på soffan till täcket på sängen – du lägger mycket möda på textilierna som hjälper dig att forma din heminredning, men gör du samma sak med uterummet? Att byta eller lägga till tygaccenter är ett av de enklaste sätten att ingjuta färg, introducera textur och skapa en mysig och välkomnande estetik i uterummet. Det här kan du åstadkomma genom att lägga till en utomhusmatta, hänga upp gardiner som bryter det skarpa solljuset eller helt enkelt slänga dit några kuddar. Har du redan kuddar? Prova att uppdatera dem med nya kuddfodral så får dina utemöbler en omedelbar ansiktslyftning.

2. GRÖNT ÄR SKÖNT

Även om ditt uterum redan har en gräsplätt och till och med någon annan typ av grönska, kan några krukväxter göra allt. Prova att fylla tomma hörn med växter, blommor eller till och med grönsaker. Cementkrukor är alltid ett bra alternativ eftersom de i allmänhet tål hårt väder som stark vind och kraftigt regn, och de passar dessutom in med en mängd olika stilar. Har du en liten terrass eller balkong till lägenheten? Kom ihåg att titta på väggar och tak efter möjligheter att ta in växter när golvytan eller bordsutrymmet är begränsat. Kanske du kan hänga upp några blomamplar för att få lite färg eller sätta upp väggkrukor med frodig grönska?

3. LÄGG TILL BELYSNING

Ny belysning kan hjälpa dig att se ditt uterum i ett helt nytt ljus – bokstavligen. Lägg till några extra belysningsalternativ för att få uterummet att kännas mer intimt och avkopplande. Det kan vara solcellsdrivna lyktor, några ljusslingor eller ett par doftljus. Letar du efter något extra lyxigt men ändå prisvärt? Välj en liten eldskål. Inget skapar mys som levande eld – särskilt en sval kväll!

4. ANAMMA ÅRSTIDEN

Fyll uterummet med årstidens texturer, dofter och smaker. Det gör det mer inbjudande, men även att uterummet känns fräscht och livfullt året om. Att anamma årstiden kan innebära att lägga fram ett par extra kuddar eller filtar under kallare månader, tända ett ljus med passande doft eller bjuda på en måltid som byggs upp av de råvaror som är i säsong. Det finns oändligt många sätt att anpassa rummet efter årstiden, du måste bara räkna ut vad som passar dig och ditt hem bäst.