Guide: Att välja soffa

Guide: Att välja soffa

Soffan är en av de viktigaste möblerna i många hem, men att hitta sin drömsoffa är inte alltid lätt. Här får du tips och råd inför ditt soffköp!

Vilken typ av soffa passar dig bäst?

Fundera på vad soffan ska ha för funktion? Vill du ha en soffa som du kan ligga och titta på film i? Hur många personer ska kunna sitta i soffan? Är rummet stort eller litet? Ska soffan även fungera som en extra sovplats? Eftersom en soffa är en så central del av hemmet ska den vara funktionell i vardagen.

Carmo modulsoffa går att kombinera i all oändlighet. De fristående modulerna kan placeras tillsammans eller var för sig. 

Prova i butik

Sitt en stund och känn efter ordentligt. Prova att luta dig mot armstödet och känn på olika sittställningar. Du ska välja en soffa som just du sitter bekvämt i. Brukar du halvsitta och ligga i soffan? Då kanske en djupare modell med divan passar dig. Föredrar du istället att sitta upprätt och vill att det ska vara enkelt att resa sig ur soffan så satsa på en soffa med kortare sittdjup.

Design

Föredrar du breda eller smala armstöd? Vill du ha en avslappnad stil med lösa kuddar? Tänk över vad som passar bäst med övriga möbler i rummet. Genom att välja rätt detaljer sätter du både karaktären och lyfter rätt känsla i rummet.

Tyg eller läder?

När du hittat soffa som uppfyller dina kriterier vad gäller funktion, komfort och design så är det dags att välja material. Våra soffor går att få i en mängd olika tyger och läder. Fundera även här över vilken funktion soffan ska ha. Sitter du ofta och äter i soffan kanske ett lättskött läder passar dig bäst. Vill du ha en lyxig känsla i rummet kan en sammetssoffa passa. Låna gärna hem prover för att se hur materialet ser ut och känns i just ditt rum.

Ta hjälp av vår inredningstjänst

Att välja soffa kan kännas som en utmaning. Varför inte ta hjälp av  våra inredare? Vi hjälper dig att hitta den perfekta soffan genom att besöka ditt hem, ta mått och ge dig förslag på passande soffmodeller just för sig. Läs mer om vår inredningstjänst här.

Att placera två raka soffor mittemot varandra bjuder in till umgänge. På bilden stilrena soffan Indivi som går att få i flera olika utföranden.

Olika typer av soffor

Rak soffa

Den raka soffan är enkel att placera och flytta runt när du tröttnat på möbleringen. Vill man ha en extra sittplats och samtidigt kunna slänga upp benen så är en tillhörande fotpall ett bra alternativ. En rak soffa passar dig som vill kombinera soffan med en eller flera fåtöljer.

Divansoffa

I en divansoffa kan man både få gott om utrymme att ligga bekvämt och samtidigt samma sittupplevelse som i en rak soffa.

Hörnsoffa

Hörnsoffan passar lika bra i ett hörn som mitt i rummet. För att få soffan att kännas luftigare och öppna upp rummet kan man använda sig av öppet avslut på ena sidan.

Modulsoffa

Om du har en udda planlösning eller vill maximera ett utrymme kan en modulsoffa vara den bästa lösningen för dig. Detta gör det lättare att anpassa soffan till rummets möjligheter och få till ett alldeles eget uttryck.

Bäddsoffa

Bäddsoffan är den perfekta möbeln för dig som ofta har övernattande gäster. Bor du litet är det ett bra val då du har två möbler i en. Har du mer plats kan den ställas i gästrummet eller på hemmakontoret.

Två möbler i en! Osaka bäddsoffa är både funktionell och snygg.

Välkommen in till oss så hjälper vi dig hitta den perfekta soffan för just dig!