Inreda ett rum

Inreda ett rum

Att inreda ett rum ska vara lustfyllt – en chans till en nystart och att optimera ditt hem för dina behov. Men var ska man börja? Våra inredare ger dig tips på hur du kan tänka när du inreder ditt hem.

Fundera över dessa frågor

  • Vilka funktioner ska rummet ha?
  • Vad behövs i inredningen för att uppfylla den funktionen?
  • Vad vill jag känna när jag kommer in i rummet?

Kom ihåg: du vill att rummet ska se fantastiskt ut, men om det inte är funktionellt har utseendet väldigt liten betydelse.

Ett moodboard är ett praktiskt verktyg som du kan använda för att hitta inspiration till rätt stil. Oavsett om du gör det på en stor anslagstavla eller digitalt är det en plats där du samlar alla inspirerande bilder, färgskalor, och materialprover för att se till att allt passar ihop.

Mät noggrant

Rummet storlek måste harmoniera med möblernas proportioner. Se till att mäta rummet, möblerna och inredningsdetaljerna som ska användas. Noggrann mätning kan göra den stora skillnaden om en inredning blir lyckad eller ej.

FÄRGVAL

Vad vill du ha för känsla när du kommer in i rummet?  När du har hittat rätt nyanser till din inredning är en stor del av jobbet gjort.

Vitt och ljusa väggfärger skapar rymd medan mörka väggfärger i kombination med rätt belysning kan få ett rum att se större ut genom att skapa djup.

Tröttnar du lätt på din inredning? Neutrala möbler och väggar ger perfekta förutsättningar för förändring. Du kan snabbt förändra stilen i rummet genom att byta ut några nyckeldetaljer som mattoroch kuddar. Detaljerna gör den stora skillnaden.

Carlton soffa i gult sätter tonen för rummet. De andra möblerna och inredningsdetaljerna är i en neutral  färgskala som inte konkurrerar mot soffan utan istället kompletterar. Den stora härliga mattan binder ihop möbleringen. 

MÖBLER

Oavsett om du börjar från noll eller redan har några möbler som du älskar, ska du tänka på möblerna som din bas. Inredningsdetaljer kan lätt bytas ut, men en möbel ska förhoppningsvis följa med dig länge.

Välj kvalitet! Högkvalitativa produkter tål åldrande, slitage och andra skador bättre och garanterar att rummet gör ett fräscht intryck under längre tid.

BELYSNING

Naturligt ljus är idealiskt när det finns, men belysning är ändå ett måste. Förutom den funktionella allmänbelysningen så använd gärna flera ljuskällor i samma rum. Fundera kring hur rummet ska belysas både dag- och kvällstid för att uppfylla dina behov.

En neutral färgskala med en mörklila gardin som accentfärg som harmonierar med den övriga inredningen. Växter, matta, kuddar, belysning och konst sätter känslan i rummet. Ombonat men samtidigt luftigt.

INREDNINGSDETALJER

Det sitter i detaljerna när det gäller inredning. Kom ihåg att varje föremål du fyller ditt rum med ska ha ett syfte – oavsett hur litet det är. Saker som inte behövs och inte bidrar till funktionen eller estetiken i rummet tar bara upp onödig energi.

En välplacerad matta i rätt mått knyter ihop din möblering och gör rummet mer omfamnande.

Textilier, textilier, textilier! Oavsett om du inreder ett vardagsrum eller ett sovrum bör du överväga att använda kuddar och filtar som inredningsdetaljer. Det är ett enkelt knep för att ändra känslan i rummet.  Blanda gärna olika material och strukturer i samma färgskala.

Ett fantastiskt konstverk kan sätta stilen för hela rummet. Konst är ett sätt att skapa en balanserad inredning, addera färg och framhäva din personliga stil.

Ta hjälp av vår inredningstjänst

Vi hjälper dig gärna att skapa din dröminredning.  Läs mer om vår inredningstjänst här.